nieuws

Nieuws & tips
 

Training in het kader van ISO 20400

Training in het kader van ISO 20400

Op 28 en 29 september heb ik een training gevolgd in Kasteel Oud-Poelgeest te Oegstgeest.
 
Dit betrof een training in het kader van ISO 20400 is dé richtlijn die zich richt op Maatschappelijk Verantwoord Inkopen.

ISO 20400 is dé richtlijn die zich richt op Sustainable Procurement. In het Nederlands eerst vertaald als Duurzaam Inkopen, maar in aansluiting op overheidsdocumenten, veranderd in: Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI). In het algemeen betekent MVI dat de -door een organisatie aangeschafte- producten of diensten de laagst mogelijke negatieve en de meest positieve impact hebben op het gebied van milieu, sociale en economische aspecten. MVI is geen abstract ideëel doel, maar is juist praktisch en realistisch, en geschikt voor zowel publieke als private organisaties ongeacht hun grootte. Professionele inkoopafdelingen, maar ook kleinere organisaties zonder professionele inkopers, kunnen handvatten vinden in de richtlijn.

MVI is een wijze waarop een organisatie een bijdrage levert aan duurzaamheid. De concrete aanpak van MVI leidt ertoe dat elke organisatie, ongeacht het niveau van duurzaamheid, MVI kan overwegen. Indien goed gemanaged kan het tot nieuwe initiatieven op het gebied van duurzaamheid of anderszins innovaties of samenwerking leiden. Daarbij kan MVI een positieve bijdrage leveren aan de prestaties van een organisatie, o.a. door de hogere kwaliteit van (ingekochte) producten en diensten of beter risicomanagement.


Recente nieuwsberichten

Categoriƫn

Archief

Benieuwd wat Bergman Inkoop voor uw organisatie kan doen?
Bel 06-22 244 064 of mail naar info@bergmaninkoop.nl